De 5 voordelen van een sporthorloge

Een sporthorloge is in korte tijd enorm populair geworden en dit is niet voor niks! Je ziet steeds meer hartlopers, fietsers en andere sporters gebruik maken van het beste sporthorloge.

Het is een slim apparaatje dat je gemakkelijk mee kunt nemen tijdens het sporten. Je zorgt er daarmee voor dat je de motivatie blijft houden om te gaan sporten en dat je de prestaties die je neerzet bovendien gemakkelijk inzichtelijk kunt maken.

Benieuwd naar de 5 voordelen van een sporthorloge? We zetten 5 van de voordelen voor je op een rij:

    • Hartslag in de gaten houden
    • GPS-sensor om je activiteiten te meten
    • Verbinding met je smartphone
    • Software voor je sporthorloge
    • Handige accessoires

Hartslag in de gaten houden

Ten eerste biedt een sporthorloge je de mogelijkheid om je hartslag in de gaten te houden. Het is natuurlijk van belang dat die niet te hoog oploopt, maar het biedt je daarnaast de kans om heel gericht te sporten. Wist je dat een intensieve training leidt tot een betere conditie, terwijl je bij een lagere hartslag meer vet kunt verbranden? Dankzij een sporthorloge kun je jouw hartslag in de gaten houden en de training uitvoeren die jij wenst.

GPS-sensor om je activiteiten te meten

Er is niets zo fijn als het bijhouden van je prestaties, eventueel om die te delen met de mensen om je heen. Dankzij de GPS-sensor in het sporthorloge kun je eenvoudig nagaan welke afstand je hebt afgelegd en hoe snel je dat deed. Je kunt de prestaties met anderen delen of er voor jezelf voor zorgen dat je de motivatie blijft houden om opnieuw te gaan sporten.

Verbinding met je smartphone

Bovendien kun je met een sporthorloge eenvoudig verbinding maken met je smartphone. Dat betekent dat je meer gegevens in kunt zien. Heb je een Apple iPhone? In dat geval kun je er binnen de Health-app voor zorgen dat goed duidelijk is hoeveel je beweegt en of dat overeenkomt met je doelstellingen. Bovendien kan je smartphone je eraan herinneren dat het weer tijd is om met je sporthorloge aan de slag te gaan.

Software voor je sporthorloge

Liever op de computer kijken naar de statistieken? Er is allerlei software beschikbaar voor sporthorloges. Dat betekent dat je ook met andere smartphones en gewoon op de computer na kunt gaan wat je hebt weten te presteren. Je kunt nieuwe routes uitstippelen en er met het sporthorloge voor zorgen dat je die kunt volgen of nagaan of je er inderdaad in slaagt om je iedere keer te verbeteren.

Handige accessoires

Tenslotte is het sporthorloge doorlopend in ontwikkeling, waardoor er nog altijd nieuwe accessoires bij komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een hartslagsensor, een footpod of een cadanssensor. De verschillende accessoires maken het, respectievelijk, mogelijk om je hartslag bij te houden, je loopsnelheid en tempo vast te leggen of ervoor te zorgen dat je inzicht krijgt in de trapfrequentie. De 5 voordelen van een sporthorloge zorgen er wat dat betreft voor dat je op tal van verschillende manieren kunt gaan sporten.

Hopelijk heb je met dit artikel meer inzicht gekregen in de vele voordelen van een sporthorloge!

Leave a Reply

Your email address will not be published.