De bespanning van een tennisracket

De bespanning van een tennisracket is een belangrijk en lastig onderdeel van de sport. De bespanning moet goed en perfect afgesteld worden, iedere speler heeft weer andere voorkeuren en eisen aan de bespanning. Zo zijn er diverse bedrijven die de bespanningen van de top tennissers spelen, want de Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic doen dit natuurlijk niet zelf.

In de Lier zit een bedrijf wat tot de top hoort van de bespanningen in de hele wereld. Bas Zwinkels is de eigenaar van het bedrijf en reist de hele wereld over, de toch tennissers achterna. Zo was Bas ook bij de laatste Grand Slam in Australië tijdens de US Open. Hier heeft hij tientallen tennisrackets van onder meer Roger Federer, Kevin Anderson en onze eigen Kiki Bertens en Robin Haase bespannen. Het bedrijf uit de Lier zit bij de top van de wereld, vier andere bedrijven mochten de rackets tijdens de Grand Slam en daar hoorde Bas uit de Lier dus mooi bij. Dit is natuurlijk de droom van iedereen uit deze branche en een echte kan om je als bedrijf te laten zien aan en in de tenniswereld.

Top tennisspelers, zoals een Roger Federer wisselen vaak van tennisracket, maar liefst om de zeven gespeelde games. De meeste tennissers en tennissters wisselen vaak, dan komt het totaal van rackets dat gespannen moet worden natuurlijk wel heel hoog te liggen. Bas en de enkele andere bedrijven die er tijdens zo’n Grand Slam zijn draaien overuren om alle rackets te kunnen bespannen. Het is natuurlijk een geweldige belevenis om bij de grootste tennistoernooien van de wereld aanwezig te mogen zijn en het materiaal van zoveel toppers te mogen verzorgen. Bas kan wel zeggen dat hij van zijn hobby echt zijn beroep gemaakt heeft en dat maakt hem dan ook trots.

Leave a Reply

Your email address will not be published.