De populairste dieetsoorten

Er zijn ontzettend veel mensen die maar al te graag een paar kilo’s willen kwijtraken. En er zijn dan ook heel veel verschillende manieren om dit te bereiken. Van het oerdieet tot het vastendieet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Elk lichaam is anders, en voor iedereen zal dan ook een ander dieet beter werken. Om blijvend af te vallen is het wel belangrijk dat je je levensstijl aanpast, anders zullen de kilo’s er binnen de kortste keren weer bij komen. En dat is natuurlijk zonde van je moeite! Ben je benieuwd wat de populairste dieetsoorten zijn? In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Vastendieet

Het vastendieet is ontwikkeld door een journalist van de BBC. De journalist heeft dit dieet zelf uitgetest en bij hem werkte het dieet perfect. Als je dit dieet wil volgen, is het de bedoeling dat je 2 dagen per week het aantal calorieën dat je binnenkrijgt erg beperkt, en de overige 5 dagen mag je normaal eten. In deze 2 dagen mogen vrouwen slechts 500 calorieën binnenkrijgen en mannen 600. Het is dus verstandig om op deze dagen voedingsmiddelen te eten met veel proteïnen, mager eiwit en groenten. Dit zorgt namelijk voor een voldaan gevoel. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Het grote voordeel van dit dieet is dat het geen heel extreem dieet is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je 5 dagen heel ongezond gaat eten, maar het is deze 5 dagen voldoende om evenwichtige maaltijden te eten. De resultaten zijn gewichtsverlies en meer energie. Doordat je slechts 2 dagen per week hoeft te vasten, is dit dieet veel beter vol te houden.

Oerdieet

Zoals de naam al zegt, eet je bij het oerdieet alleen voedingsmiddelen die onze voorouders ook aten. Dit wil dus zeggen dat je veel groente, fruit, noten en eieren mag eten. Ook mager vlees van dieren die zich voeden met grassen mag je eten. Bewerkte voeding moet je dus laten staan. Brood, aardappelen en zuivel behoren niet meer tot je mogelijkheden. Het kan dus even wennen zijn, maar je kunt merken dat je energieker wordt, gewicht verliest, en dat je huid er beter uit komt te zien.

Orthomoleculair dieet

Een orthomoleculair dieet is niet bedoeld om af te vallen, maar om genoeg voedingsstoffen in je lichaam te krijgen. Heb je klachten als moeheid, darmproblemen of migraine? Dan zou een orthomoleculair dieet de oplossing kunnen zijn. Ook kun je je hierdoor energieker en vitaler voelen. Voeding bevat stoffen die gebruikt worden voor de processen in je lichaam. Door goede voeding kunnen je moleculen namelijk optimaal werken. Tegenwoordig bevat onze voeding te weinig stoffen om alle lichamelijke processen goed te laten verlopen. Bovendien heeft je lichaam waarschijnlijk juist meer van deze stoffen nodig, omdat je misschien wel te maken hebt met stress of medicijnen. Daarom kan een orthomoleculair dieet je helpen om deze voedingstekorten te verhelpen. Hiervoor kun je terecht bij een orthomoleculair voedingsadviseur. Deze kan je helpen met het ontwikkelen van een goed eetpatroon en voedingssupplementen.

Eet de helft dieet

Het eet de helft dieet is ontwikkeld door een Franse chef kok die al jaren probeerde af te vallen. Tijdens een drukke zomer at hij slechts af en toe een hapje eten omdat hij het zo druk had. En opeens merkte hij dat hij behoorlijk wat kilo’s kwijt was. Als je dit dieet wil volgen, eet je de helft van je normale portie eten. Dit betekent dat je in het begin zal moeten leven met een hongergevoel. Vind je het erg lastig om je porties te halveren? Schep je eten dan eens op een kleiner bord, zo lijkt het meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.