Een koolhydraatarm dieet moet geweldig zijn!

Als je de verhalen hoort, kun je niet meer om een koolhydraatarm dieet heen. Het moet bijna geweldig zijn om met een koolhydraatarm dieet aan je gezondheid te werken. Dat is ook zo. Een koolhydraatarm dieet werkt, is makkelijk in gebruik en kan door iedereen gebruikt worden. Eigenlijk maakt het volgen van een koolhydraatarm dieet (maar dan wel op de juiste manier) elk ander dieet overbodig. Van Weight Watchers tot Atkins, van Dukan tot Sonja Bakker en van Montignac tot het Mediterrane dieetplan of welk crash dieet dan ook… Een koolhydraatarm dieet gaat het voor je doen. De reden? Een koolhydraatarm dieet richt zich enkel en alleen (maar wel heel sterk) op wat er in het leven echt toe doet als je gezonder en slanker wil worden: voeding.

Gezonde, koolhydraatarme recepten

Een koolhydraatarm dieet bestaat eigenlijk volledig uit voeding. Je hoeft dus niks geks uit te halen om toch te kunnen afvallen, zolang je maar zorgt dat je koolhydraten zoveel mogelijk mijdt. Koolhydraatarme recepten (je hebt ze in verschillende gradaties qua strengheid) helpen je daarbij. Door die te bereiden, ben je dus al bezig met een koolhydraatarm dieet en vliegen de kilo’s er in de kortste tijd vanaf.

Wat doen koolhydraten?

Koolhydraten hebben een functie. Ze leveren energie. Maar doordat er in veel producten onnodige koolhydraten zitten (ook wel enkelvoudige koolhydraten genoemd) gaat het nogal eens mis. Je krijgt een dusdanige hoeveelheid koolhydraten binnen dat je lichaam het niet meer kan verbranden. Het overschot wordt dan opgeslagen als reservevet. Koolhydraten heb je dus wel nodig, maar dan met mate. Een koolhydraatarm dieet verschuift de balans in calorieën.

Calorieën, eiwitten en vetten

Koolhydraten maken deel uit van de calorieën, net als eiwitten en vetten. Door minder koolhydraten te eten, krijg je dus vanzelf meer eiwitten en vetten binnen. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat die vetten ongezond zijn. Dat is niet zo. Het zijn onverzadigde (en dus goede) vetten, die je helpen meer energie te krijgen en te kunnen functioneren.

Waar begin je met een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet starten is een verstandige keuze die zeker gaat leiden tot gewichtsverlies. De beste start is door op zoek te gaan naar recepten waarin weinig koolhydraten zitten en deze te bereiden. Doe dat voorzichtig aan en vervang eerst alleen ontbijtjes of lunches. Als dat goed uitpakt, kunnen de andere maaltijden op de dag vanzelf volgen. Het gaat erom dat je het tijd geeft, want daardoor pakt het uiteindelijk beter voor je uit. Stap voor stap leer je dan vanzelf meer over wat wel en wat niet werkt binnen dit dieet.

Tips voor een koolhydraatarm dieet

Wanneer je van plan bent om een koolhydraatarm dieet te beginnen (en dat kan na dit artikel bijna niet anders) willen we je nog wel enkele tips meegeven ter overweging. Ze kunnen je helpen om het maximale uit een koolhydraatarme levensstijl te halen.

  • Begin niet op een moment waarop je het druk hebt, maar plan een moment waarop je tijd kunt schenken aan het dieet. Het zal namelijk even wennen zijn.
  • Doe niet in één keer alles. Met andere woorden: vervang niet alle maaltijden en ingrediënten voor een koolhydraatarme variant. Zeker als je net begint, kun je het rustig aan doen. Het zal dan misschien wat langer duren voor je resultaat gaat zien, maar de basis is wel goed. Een terugval is dan minder snel mogelijk.

Doe het samen. Een koolhydraatarm dieet is makkelijk alleen te volgen, maar samen bereik je meer. Je kan elkaar informeren, recepten uitwisselen en elkaar er even doorheen slepen als de ander het moeilijk heeft. Op die manier profiteer je niet alleen, maar samen van de vele voordelen die een koolhydraatarm dieet te bieden heeft.

Meer weten? Bezoek www.afslankuitnodiging.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.