Fitvak A informatie

Met een Fitvak A-diploma ben je simpelweg meer mans in de wereld van sport en fitness en zet je een eerste stap op weg naar een baan als fitness instructeur of personal trainer. Fitvak is de bekende brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra in ons land en is onder meer verantwoordelijk voor examinering en dan met name de kwaliteit daarvan.

Nationale en internationale erkenning

Ben je in het bezit van een Fitvak A diploma, dan word je zowel nationaal en internationaal erkend op niveau 3 of 4. Mensen met dit diploma in hun bezit zijn veelgevraagd binnen de sport- en bewegingscentra en worden bovendien gratis geregistreerd bij de Nederlandstalige Fitnessregister Fitned. Bovendien krijg je de mogelijkheid om een registratie te krijgen bij het Europese Fitnessregister EREPS. Overigens is de benaming Fitvak ondertussen veranderd in NL Actief. Desondanks wordt de naam Fitvak nog steeds vaak gebruikt omdat het een term is die iedereen die actief is binnen de wereld van sport en bewegen kent.

Sportief, sociale vaardigheden en enthousiasmeren

Wil je in de fitnessbranche aan de slag, dan is het verstandig je Fitvak A diploma te halen. Je haalt dan dus een officieel Europees erkend diploma waarmee je meteen aan de slag kunt. Om de cursus te volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Fitvak geldt als een meer dan uitstekend basisdiploma om je daarna te specialiseren tot bijvoorbeeld personal trainer, bootcamp trainer of conditietrainer. Om kans van slagen te maken ben je uiteraard sportief, beschik je over sociale vaardigheden en kun je mensen enthousiasmeren om hun sportieve doelen te bereiken.

Ook beschikbaar als spoedcursus

De cursus kun je ook in een spoedcursus volgen. Meteen na inschrijving krijg je toegang tot een online leeromgeving en kun je dus meteen aan de studie. Verder hoef je van de lesdagen in principe alleen bij de eerste lesdag en de dag waarop het theorie-examen afgelegd moet worden aanwezig zijn. Voor de rest is het helemaal aan jezelf hoe jij de cursus verder invult. Wil je in aanmerking komen voor de spoedcursus Fitvak A, dan dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De cursus is bedoeld voor mensen die een niet door Fitvak erkend fitness diploma in hun bezit hebben of al een aantal jaren relevante werkervaring hebben. Ook mensen die een studie volgen zoals bijvoorbeeld sportmassage, fysiotherapie, ALO of CIOS kunnen in aanmerking komen voor de spoedcursus Fitvak A. heb je Fitvak A succesvol afgerond, dan kun je dus verder en is bijvoorbeeld Fitvak Fitnesstrainer B een logische vervolgstap.

Anatomie, krachttraining en biomechanica

Doorloop je de opleiding Fitvak A dan kom je in aanraking met zaken als anatomie, biomechanica, inspanningsfysiologie, krachttraining, blessurepreventie, voedingsleer en trainingsleer. Ook leer je om klanten op de best denkbare wijze te begeleiden en te coachen en om ze steeds weer aan te zetten om hun doelstellingen te behalen. Na het afleggen van de opleiding beschik je over alle basiskennis die vereist is om als fitnessinstructeur aan de slag te gaan of om te starten als personal trainer. De sportwereld ligt dan echt voor je open.

Kijk op Sport-people.nl voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.