Het juiste racket aanschaffen

Wanneer je een tennisracket gaat uitkiezen heb je ontzettend veel mogelijkheden. Welk racket het beste bij jou past hangt af van meerdere factoren. Zo moet je rekening houden met je lichaamsbouw, speelstijl en blessuregevoeligheid. Er zijn dus veel aspecten die je bij je keuze kunt betrekken.

Als je het simpel stelt kun je de soorten rackets onder verdelen in powerrackets en controlerackets. Bij een tennisracket kopen moet je dus goed opletten welke jij nodig zult hebben. Een powerracket is relatief licht, breed, stijf afgesteld en heeft een groot blad. Zo’n soort racket kan de onkunde en verkeerd geraakte ballen van een speler beter compenseren dan een controleracket. Een controleracket voelt minder comfortabel. Dit racket is relatief zwaar, smal en flexibel en heeft een klein blad. Zo’n racket doet precies wat een speler kan. Wat jij in je ballen stop komt er ook weer uit. Tussen de soorten rackets bestaan natuurlijk ook weer allemaal verschillende variaties.

Materiaal

Met het oog op het voorkomen van blessures is het belangrijk dat je het juiste materiaal gebruikt. Je moet materiaal hebben die de trillingen goed op kan vangen. Wanneer je een racket hebt die de trillingen op praktisch gelijke sterkte doorgeeft aan je arm heb je meer kans op blessures. Tegenwoordig gebruiken ze meestal grafiet in combinatie met een ander materiaal om te zorgen voor een goede trillingsdemping.

Groot of klein blad

Een racket met een groot blad ligt een stuk stabieler in de hand, geeft meer power en is vergevingsgezinder. Het racket heeft een grotere sweet spot waardoor je de bal harder kan raken en er minder trillingen aan je arm door worden gegeven. Head tennisrackets hebben een ruim assortiment van zulk soort rackets. Een groot blad leidt echter niet automatisch ook tot betere resultaten. Een racket met een klein blad heeft ook zijn voordelen. Zo heb je meer controle en gevoel en kun je dus ook beter manoeuvreren.

Er zijn dus veel dingen waar je op dient te letten bij het aanschaffen van een tennisracket. Raadpleeg altijd experts en kijk wat zij jou adviseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.