Heb jij al één van die leuke houten zonnebrillen?

houten zonnebrillenAls je een beetje op de hoogte bent van de trends in brillenland, heb je waarschijnlijk de spectaculaire opkomst van de houten zonnebrillen gemerkt. Dit gaat ongetwijfeld dé trend van dit voorjaar worden, de houten zonnebril is namelijk overal! Op de catwalk, op straat, in de chique winkels maar ook in de hippe boetiekjes. Wij zijn in ieder geval om, maar heb jij er al één? Houten zonnebrillen kopen doe je het best via internet, dat blijft natuurlijk altijd goedkoper. Het kopen van een écht goede, nieuwe zonnebril is geen kleinigheid, en helemaal niet als je glazen op sterkte nodig hebt. Daarom wijden we graag een stukje aan dit nieuwe fenomeen in zonnebrillenland. Want, waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een houten zonnebril, en nog belangrijker soms: hoe combineer je hem met je zomerjurkjes?

Waarom zijn houten zonnebrillen ineens hip?

De opkomst van de houten zonnebril heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat we terug naar de natuur willen: iedereen wil zo’n echt mooie houten eettafel, je kleding moet mínstens organisch zijn en we eten allemaal zoveel mogelijk biologisch. Natuurlijk willen mensen dan op een gegeven ogenblik ook niet meer een bril van kunststof. Ook je bril moet tegenwoordig biologisch afbreekbaar zijn dus! De houten zonnebrillen trend past ook in de trend van de houten hipster fiets. Kijk wel uit dat je het niet overdrijft. Je wilt natuurlijk niet eindigen op een fiets met houten frame, met een houten bril op en een stro-rokje aan! Dus ook met deze trend: don’t overdo it!

Hoe combineer je ze?

Tja, hoe combineer je die houten zonnebrillen? Goede vraag, want meestal zijn we niet gewend om dingen in onze kledingkast te combineren met het materiaal en de kleur van hout. Voor iedereen die al in de paniek schiet: deze brillen kunnen in tegenstelling tot pilotenbrillen letterlijk óveral bij! Met name met kleurige zomerkleren staat je bril goed. Je kunt bijna niet fout gaan met een rood retrojurkje (ook een trend voor de zomer!) en een houten zonnebril. Liefst met een grof en groot montuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.