In de sportschool werken aan je killerbody? Denk aan de juiste schoen!

Tijd voor een nieuwe uitdaging! Je hebt je ingeschreven voor de dichtstbijzijnde sportschool en je bent klaar om je lichaam te veranderen in een first class summerbody. Nog even de laatste kilo’s eraf sporten voordat je volgas kunt paraderen over dat hagelwitte zandstrand in je allernieuwste bikini of gave zwembroek. Sportkleren heb je nog van het tijdperk dat het lopen van de halve marathon bovenaan je bucketlist stond. Deze droom is helaas gaan varen, omdat het hardlopen toch niet helemaal jouw sport bleek te zijn. Dus, waar wacht je nog op? Sportkleren aan en gaan! Maar wacht, heb je al wel aan de juiste sportschoenen gedacht?  

Ga voor een halve maat groter

Dit is niet altijd het geval, maar bij het kopen van een sportschoen is het erg belangrijk dat de schoenen van de juiste pasvorm zijn voorzien. Hoewel blaren altijd not done zijn, wil je bij je sportschoenen al helemaal niet hebben dat er blaarvorming ontstaat. Dit belemmerd je in je sportschema. Om blaren te voorkomen moet je zorgen dat de schoenen niet te breed zijn, maar eigenlijk perfect aansluiten om je voet. Te brede schoenen vergroten namelijk de kans op blaarvorming en zorgen ervoor dat je stabiliteit minder wordt. Dingen waar je niet op zit te wachten in de sportschool. Waarom wordt er dan toch vaak gekozen voor een halve maat groter bij het kiezen van de juiste schoen? Sportsokken zijn over het algemeen een stuk dikker dan de normale sokken, waardoor je met de reguliere schoenmaat al snel in de knoop komt.  

 

Volgas sporten in de sportschool? Ga voor de juiste zool! 

Naast een goede pasvorm, is het zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan de dikte van de zool. Ben je van plan om gewicht te gaan heffen? Ga dan nooit op je hardloopschoenen naar de sportschool (sowieso niet trouwens!). Helemaal bij het gewichtheffen is dit funest. Daar waar hardloopschoenen een dikke zool hebben met goede demping, vraagt het gewichtheffen juist om een dunne zool. Zolen met te veel demping snoepen als het ware al een gedeelte van de energie op, waardoor je ten aller tijden minder kracht uit kunt oefenen. Een goed contact met de grond is dan ook erg belangrijk. En deze heb je over het algemeen meer met een dunne zool. Jezelf opgeven voor de sportschool, omdat je toch als over een goede hardloop outfit beschikt? Die vlieger gaat dus niet op. Koop je sneakers altijd aan de hand van de sport die je uit gaat uitoefenen.  

 

Steel de show met een hip model

Daar waar functionaliteit nog steeds de boventoon voert in sportschoenen land, wordt het uiterlijk van de sportschoen steeds belangrijker. Hippe modelletjes die je overdag door de winkelstraat ziet lopen, komen we ook steeds vaker in de sportschool tegen. De hoge Allstars, Air Jordans en verschillende Nike Air Max modellen doen steeds vaker hun intrede op de vloer in de sportzaal.  Hoewel het niet altijd is aan te raden, kunnen deze schoenen wel degelijk dienen als een goede sportschoen. Doe goede research naar de sport die je uit gaat oefenen en de dikte van de zool die daarbij past. Dat de schoen lekker moet zitten hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen, maar ben je van plan deze schoen als sportschoen te gebruiken? Let dan even extra op het zachte voetbed. Hoewel dit heerlijk zit, geven ze in de sportschool weinig stabiliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.