Sporten is goed voor lijf en lijn

Sporten is zoals je vast wel weet erg gezond voor je lijf, daarnaast zorgt het ook voor het verbranden van extra calorieën waardoor je makkelijker op gewicht blijft. Ook als je wilt afvallen is sporten een handige manier om extra snel gewicht te verliezen.

 

Voordelen van afvallen en sporten

Een ander bijkomstigheid is dat je als je wilt afvallen en daarbij sport ook ervoor zorgt dat je zo min mogelijk spierweefsel verliest. Wanneer je namelijk gaat afvallen zonder daarbij te sporten, gaat je lichaam op den duur ook spieren afbreken doordat je dagelijks te weinig energie (calorieën) binnenkrijgt. Als een soort overlevingsmechanisme probeert je lichaam dan zoveel mogelijk energie te besparen. Spieren onderhouden en opbouwen kost namelijk een hoop energie voor je lichaam. Wanneer je lichaam dit afbreekt, wordt er dus een hoop energie bespaart.

 

Spiermassa behouden en vetweefsel verliezen

Toch wil je natuurlijk liever vetweefsel verliezen dan spierweefsel. Spieren zorgen juist voor een strak en fit lijf en daarnaast kosten spieren onderhouden en opbouwen energie en vet niet. Daarom kun je beter je spieren behouden en je overtollige vetweefsel verliezen. Het beste kun je daarom je dagelijkse calorie inname verlagen, zodat je onder je onderhoudt komt te zitten. Dit betekent dat je dagelijks meer energie (calorieën) verbruikt, dan dat je daglijks enerige (calorieën) binnenkrijgt door middel van eten en drinken.

 

Daarnaast is het dus verstandig om er naast te sporten en meer te bewegen. Op die manier verlies je namelijk zo min mogelijk spierweefsel en meer overtollig vet. Wanneer je niet weet hoe je moet beginnen met sporten, kun je ook een trainingsschema op maat laten maken, kijk dan eens op trainingsschema.com. Hier kun je gratis trainingsschema’s vinden, maar ook speciale trainingsschema’s op maat laten maken, die afgestemd zijn op jouw doelen en wensen. Daarin wordt natuurlijk rekening gehouden met jouw levensstijl en tijd die je er aan wilt besteden.

 

Gezond afvallen of snel afvallen?

Wanneer je wilt afvallenis het belangrijk om een keuze te maken. Wil je zo snel mogelijk afvallen om bijvoorbeeld weer in een mooie jurk of broek te passen. Dan is het wellicht verstandig om een crash dieet te volgen. Wanneer je een crash dieet volgt zoals het instaslank dieet, dan verlies je erg snel gewicht. Het nadeel van een crash dieet is dat je wanneer je stopt met het dieet, al snel weer aankomt. Het is daarom een prima dieet als je snel kilo’s kwijt wilt voor een bruiloft, vakantie of andere gelegenheid, maar het is geen garantie voor langdurig gewichtsverlies.

 

Wanneer je liever voor een permanente verandering kiest. Dan kun je het beste op een gezonde manier gaan afvallen. Het nadeel hiervan is, is dat je het wel lang duurt voordat je op je streefgewicht bent. Maar het grote voordeel is dat je waarschijnlijk op gewicht zult blijven omdat je een permanente aanpassing moet maken in je huidige eetpatroon. Hierdoor val je wel langzaam af, maar heb je geen last van het jojo-effect. Toch zul je wel over een dosis doorzettingsvermogen moeten beschikken omdat je een gezonde levensstijl voor een langere periode moet volhouden.

 

Toch is dit voor veel mensen geen probleem, omdat je hartstikke lekker kunt eten en drinken op een gezonde manier. Je moet alleen weten welke recepten en gerechten jij lekker vindt, gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop receptensites met heerlijke gerechten. Voor een selectie van gezonde recepten kun je daarom gratis online veel vinden. Dat zal jouw zoektocht naar lekkere en gezonde recepten zeker helpen. Een permanente verandering zal je op den duur zeker meer opleveren dan een snel crash dieet. Toch is een crash dieet wel erg handig als je het voor korte duur wilt volgen voor snel gewichtsverlies. Beide hebben zijn voor en nadelen. Het is afhankelijk van jouw doelen en wensen en de tijd die je er aan wilt besteden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.