Sportmassage: Niet alleen voor sporters!

Een stevige massage kan zeer ontspannend werken. Maar vooral is het masseren van de spieren belangrijk voorafgaand aan langdurige lichamelijke inspanning. Vlak voor een training of wedstrijd bijvoorbeeld. Doordat zo de bloedsomloop op gang wordt gebracht kunnen voedingsstoffen sneller worden aangeleverd en afvalstoffen worden weggevoerd. Hierdoor krijgen de spieren de gelegenheid om sneller te herstellen na activiteiten en zal men zich over het algemeen fitter voelen. Dit soort behandelingen zijn niet puur gericht op sporters, maar kunnen voor iedereen veel betekenen. Een goede massage kan ook mensen met een drukke baan vol stress weer helemaal tot rust brengen. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

Masseren om blessures te voorkomen

Een gerichte behandeling door een massagetherapeut vlak voor en direct na een zware inspanning kan het herstel van de spieren behoorlijk versnellen. Zo wordt de kans op nare blessures aanzienlijk verminderd. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en zien we dit voornamelijk terugkomen bij topsporters. Denk maar aan tenniswedstrijden waar bij ieder pijntje meteen de prive-masseur ingeschakeld wordt voor een korte behandeling. Of wielrenners die tijdens een grote ronde dagelijks stevig gemasseerd worden door soigneurs. Dit zijn dan ook wel prestaties van wereldformaat die geleverd moeten worden em dan zijn dergelijke behandelingen noodzakelijk.om blessures te ontlopen.

Blessure behandelen

Mocht er toch een blessure zijn opgelopen dan kan de inzet van masssage deze sneller doen verdwijnen. Een combinatie van de juiste verzorging, het aanbrengen van bandages of tapen en verstrekken van de nodige informatie om de persoon zelf te kunnen laten herstellen helpen hier bij. Ook mensen die op kantoor werken komen regelmatig bij de masseur of fysiotherapeut terecht met spierklachten. Het gevoel hebben dat alles vast zit door te weinig beweging is de hoofdoorzaak. Neklachten, pijnlijke schouders en problemen met de rug worden het meest behandeld.

Heerlijk ontspannen

De ontspanningsmassage is weer een heel andere als een massage voor een sporter. Hier worden andere technieken gebruikt en rustiger gemasseerd. In veel gevallen zal er een ontspannen sfeer gecreëerd worden met geurkaarsen, weinig licht en dromerige muziek op de achtergrond. Ook worden attributen gebruikt om de ervaring nog intenser te maken. Voor stressbehandelingen wordt gebruik gemaakt van speciale massageolie wat zeer geschikt is voor zowel lichaam en geest. Voor langdurige spierblessures en zware spanningen kunnen de zogenaamde ‘hot stone massages’ uitkomst bieden.

Aspiratie om masseur te worden?

Voor wie meer interesse heeft in het boeiende vak van masseur of massagetherapeut en hier graag een baan in zou willen vinden zijn er kansen volop. Met het volgen van een massageopleiding kan een erkend dipoma waarmee zowel in dienstverband gewerkt kan worden en als zelfstandige aan de slag gegaan kan worden.

Bron: http://www.wellnessacademie.com/opleiding-massagetherapeut-masseur/

Leave a Reply

Your email address will not be published.