Tassen in alle soorten en maten

Sporttas

Sportassen zijn er in allerlei soorten en maten. De bekendste is toch wel die met twee handvatten en een schouderband. Zo een zet je makkelijk achter op je fiets naar het voetbalveld of je legt deze in de auto als je na het werk gaat fitnessen. Deze tassen hebben meestal een inhoud van 40 liter, waardoor je er eenvoudig een handdoek, sportschoenen en een fles shampoo in kwijt kunt! Een bekende kleinere tas is het polyester tasje dat je dichttrekt met een koortje en vervolgens op je rug kunt hangen.

Schoudertassen

De tas met een ietwat sportievere look is een schoudertas. Deze tassen hebben vaak diverse vakken, zodat je er onder andere sleutels of een portemonnee netjes in kunt opbergen. De maten van schoudertassen worden meestal in inches aangegeven, omdat je dan kunt controleren of je laptop erin past.

Rugtas

Wie zijn spullen meeneemt op een fiets zonder mand of krat, doet er goed aan een rugtas te gebruiken om zijn spullen in te vervoeren. Een tas waar veel spullen in zitten, hangt niet prettig over de schouders bij het fietsen. Daarom is een rugzak een goed alternatief. Het zware gewicht van de tas, waar je bijvoorbeeld schoolboeken en schriften in kunt doen, wordt dan over beide schouders verdeeld.

Duffel

Deze tas gaat wat betreft zijn grootte een stapje verder dan een standaard sporttas. Een duffel is vooral praktisch bij het reizen, omdat hij groot is en van sterk materiaal gemaakt is. Er bestaan voldoende exemplaren die ook nog eens waterbestendig zijn. Ideaal dus voor reizigers die een avontuurlijke vakantie op of aan het water tegemoet gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.