Veldrijden wordt steeds populairder in Nederland en België

Geloof het of niet, maar veldrijden blijkt steeds populairder te worden in Nederland en in België. Waar we vroeger misschien maar één of twee mensen kenden die het rijden op een mountainbike door de modder leuk vonden om te kijken, zit nu de hele familie en vriendenkring thuis of achter de laptop naar live streams van veldrijden te kijken. De kroegen zitten vol, de TV’s staan de hele dag aan en ook langs het parcours zijn elke week weer tienduizenden mensen te vinden die kijken naar de mannen, vrouwen en talenten die zichzelf te pletter fietsen door de modder en de stront. Leuk? Blijkbaar wel! De cijfers schieten omhoog en wij laten in dit artikel weten hoe dat komt.

Steeds meer Belgen en Hollanders aan de top

Niet voor niets dat de sport zo populair aan het worden is. Veldrijden wint enorm aan populariteit sinds onze nationale helden zo goed presteren. Denk aan bijvoorbeeld Mathieu van der Poel of Sven Nys, twee heren die gezien kunnen worden als de Messi en Ronaldo van het veldrijden. Dit had niemand gedacht, maar onze twee kleine landjes domineren het veldrijden over de hele wereld. Dit is dan ook de reden dat het vaak in het nieuws terugkomt en daarmee ook steeds populairder wordt.

Recreatief mountainbiken wint ook aan populariteit

Veldrijden kijken online of gewoon zelf doen? Doordat de sport wielrennen en veldrijden steeds populairder wordt, gaan er ook steeds meer mensen online naar het veldrijden kijken. Dit zie je eigenlijk overal wel terug. Online worden er meer bermuda’s en andere mountainbikekleding gekocht, terwijl de winkels ook steeds meer vragen krijgen over advies in het mountainbiken. Dit lijkt allemaal op het veldrijden waar onze grote nationale helden aan meedoen, waardoor we het ook leuk vinden om online naar de mannen in de modder te gaan kijken.

Online kijken naar veldrijden? Dat kan!

Niet altijd is het veldrijden gratis via Sporza of NPO te zien. Hiervoor is het nog niet populair genoeg. Je zult dus soms via Telenet Play Sports, of Ziggo Select moeten gaan kijken, maar hier moet je voor betalen. Wat je ook kan doen, is online zoeken naar een livestream voor het veldrijden waar je dan gratis naar veldrijden kunt gaan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.