Waar moet je op letten bij het bestellen van een dartbord?

Als men het over darten heeft, denkt men in de meeste gevallen direct aan de dartpijlen. Dat is in feite ook niet geheel onlogisch, gezien het feit dat men niet kan darten zonder dartpijlen. Het is echter ook onmogelijk om te darten zonder dartbord. Als je geen dartbord hebt, kan je de dartpijlen nergens in gooien. Het is daarom ook van belang om (goed) te investeren in een dartbord. Een goed dartbord kan je niveau alleen maar omhoog brengen. Tevens is het gewoon een prettig gevoel om een goed dartbord te hebben; je kan er op vertrouwen.

 

Maar, is een dartbord een dartbord? Of zitten er veel verschillen tussen de verschillende dartborden die aangeboden worden? Op die vragen kunnen wij kort antwoord geven: Ja, er zit een hoop verschil tussen de verschillende dartborden. Dat is in eerste instantie ook aan de prijs van de dartborden terug te vinden. Je kan een dartbord bestellen voor €29,99, maar je kan ook zomaar enkele honderden euro’s aan een dartbord uitgeven. Het is echter afhankelijk van jouw wensen en je huidige niveau. Als je een erg goede en ervaren darter bent, is het fijn om een goed dartbord te hebben. Daarmee kan je je niveau alleen maar omhoog brengen. Als je een recreatiedarter bent, is de kwaliteit van het dartbord echter van minder groot belang.

 

Bedrading

Eén van de grootste verschillen tussen de verschillende dartborden is de bedrading. De bedrading is het stuk draad dat de verschillende vlakken van een dartbord markeert.

Als je een goedkoop dartbord koopt, is de kans groot dat de bedrading dik is en vast zit met nietjes. Dit betekent dat je meer kans loopt op een bouncer; een dartpijl die van het bord afketst en op de grond valt.

 

De duurdere dartborden hebben bedrading die worden bestempeld als ‘driehoekige bedrading’. Een dergelijke bedrading raden wij absoluut aan als je op een hoog niveau dart.

 

Tegenwoordig bestaan er zelfs dartborden waarbij de bedrading in het dartbord verwerkt is. Dit betekent dat de kans op een bouncer nihil geworden is.

 

Kleur

Een dartbord heeft standaard kleuren; dat zijn in feite de kleuren die op je de verschillende TV toernooien ook ziet. Het wil echter nog wel eens voorkomen dat fabrikanten ietwat afwijkende kleuren gebruiken op dartborden; dat is meestal het geval bij goedkopere dartborden. Het is aan jou om te bepalen of je de échte kleur wilt of een namaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.