Zwaarden kopen om mee te sporten

Wist je dat het in Nederland gewoon toegestaan is om bepaalde zwaarden te kopen? We hebben het dan voornamelijk over zwaarden die bedoeld zijn om mee te sporten. Sporten met zwaarden klinkt voor de meeste mensen misschien niet zo logisch. Toch zijn er verschillende sporten waarin zwaarden een belangrijke rol spelen. Uiteraard kennen we geen sporten waarbij het daadwerkelijk de bedoeling is om de ander met een zwaard te verwonden. Wel kennen we tegenwoordig sporten zoals het schermen bijvoorbeeld. Tijdens het schermen is het belangrijk dat jij het pak van de tegenstander raakt. Ondertussen probeert de tegenstander jou ook te raken. Je moet de slagen van een ander blokkeren door middel van je eigen zwaard. In Nederland is het dus goed mogelijk om zwaarden voor het schermen te kopen.

 

Als je zwaarden wilt kopen, is het aan te raden om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo krijg je namelijk een goed beeld van de gemiddelde kosten, maar daarnaast ook van het aanbod. Als je hier eenmaal een beeld van hebt, wordt zwaarden kopen een stuk eenvoudiger.

Historische zwaarden kopen

Ook historische zwaarden zijn in Nederland gewoon vrij te koop. Zijn dit dan geen scherpe wapens? Jawel, maar in Nederland is het gewoon toegestaan om zwaarden te bezitten zolang je ouder bent dan 18 jaar. Uiteraard dien je als eigenaar van een zwaard wel verantwoordelijk te zijn. Het is bijvoorbeeld wettelijk verboden om het zwaar te vervoeren of te dragen op de openbare weg. Als je dit toch doet loop je het risico op een boete en kan je zwaard in beslag genomen worden. Bovendien loop je daarnaast ook het risico dat men denkt dat je kwade bedoelingen hebt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Een nep zwaard kopen

Wanneer je een sport beoefent, wordt er meestal niet met echte zwaarde geoefend, dit is namelijk gevaarlijk. In plaats daarvan kiest men er meestal voor om oefenzwaarden te kopen. Oefenzwaarden heb je in allerlei verschillende stijlen. Zo zijn Japanse zwaarden bijvoorbeeld zeer gebruikelijk. Logisch, want in verschillende Japanse vechtkunsten is het gebruikelijk om met zwaarden te oefenen. De kans is groot dat er bepaalde eisen aan jouw nepzwaard gesteld zullen worden als je aan het sparren bent. Zo is het niet de bedoeling dat je een ander daadwerkelijk bezeert.

Welke sporten met zwaarden zijn er nog meer?

Er zijn veel verschillende sporten en hobby’s waarbij zwaarden gebruikt worden. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die bepaalde zwaarden verzamelen. Ook voor LARP worden vaak zwaarden gebruikt. LARP staat voor Live Action RolePlay. Dit is een soort theater waarbij men een eigen karakter speelt. Daarnaast heb je ook nog de traditionele vechtsporten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Kendo.

 

Lijkt het jou gaaf om een sport te beoefenen waarbij je een zwaard kunt gebruiken? Dan is het geen slecht idee om na te gaan welke sporten je bij jou in de buurt kunt beoefenen. De kans is groot dat er meer sportverenigingen bij jou in de buurt zitten waarbij dit een mogelijkheid is dan je op het eerste gezicht zou denken. Vervolgens hoef je alleen nog maar de zwaarden te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.