Hardlopen met een knieblessure

De laatste jaren is hardlopen erg hip en populair geworden. Het is een vorm van bewegen die perfect in de huidige maatschappij past. Alles moet snel en wanneer het jouw uitkomt. Hardlopen is een perfecte activiteit voor gepersonaliseerd bewegen. Hardloopschema’ s zijn eenvoudig zelf aan te passen waardoor je zelf je eigen intensiteit, afstanden, tijd enzovoort kan bepalen.

Problemen met de knie en hardlopen

Nadeel van hardlopen is dat de kans op blessures ook toenemen. Je knieën hebben veel te verduren i.v.m. de krachten die daar op komen. Vaak ontstaat dit door overbelasting, overgewicht of een verkeerde looptechniek.

De knie is een ingewikkeld gewricht. De knie onder andere uit een meniscus en uit verschillende banden. Deze banden verbinden de delen van je knie en zorgen voor zijdelingse stabiliteit. Toch kun je met knie problemen toch nog hardlopen. Een goede kniebrace kopen kan uitkomst bieden. Dit kan een simpele kniebandage zijn, een kniebrace met scharnieren of een patellabrace. Een goede kniebrace geeft extra ondersteuning waardoor de knie minder belast wordt.

Een kniebrace heeft een ondersteunende functie en kan zeker helpen bij de volgende klachten:

  • Versleten knie
  • Schade aan de banden
  • Springerknie (Jumpersknee)
  • Instabiliteit
  • Runnersknee
  • Meniscusproblemen

De fysiotherapeut en knieblessure

Het is ook raadzaam om bij knieklachten langs de fysiotherapeut te gaan. Hij of zij kan met gerichte behandelingen en oefeningen de knie sterker maken en eventueel het probleem verhelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.