Wat vindt u van de loting van het EK voetbal in Frankrijk

In december 2015 is de loting verricht voor het EK voetbal in Frankrijk. Tot iedereens grootste verdriet zit Nederland hier niet tussen en mag de Hollandse leeuw deze zomer thuisblijven. Op voorhand dachten veel mensen dat het een ideale zomer zou worden door een EK-wedstrijd van het Nederlands elftal te bezoeken tijdens de vakantie. Dit maak je namelijk niet vaak mee, maar niets is minder waar. Landen die lager op de FIFA-ranking uitkomen zien we deze zomer wel schitteren op de Franse velden. Denk bijvoorbeeld aan Albanië, Ierland en Ijsland. Wat vindt u hier nu van? Baalt u ook niet als een stekker dat Nederland er gewoon niet bijzit?

Grote teleurstelling

Zoals verwacht waren veel Nederlanders teleurgesteld dat ons eigen kikkerlandje niet aanwezig is tijdens het belangrijkste voetbalevenement van Europa, zo blijkt uit onderzoek van SpeelschemaEK. Zij vroegen namelijk naar de meningen van diverse mensen die het voetbal enigszins volgen. De meesten vonden het schandalig dat Nederland er niet bij zit en waren tegelijkertijd enorm verdrietig. Anderen vonden het juist goed en vinden dat de bondscoach en de voorzitter van de KNVB op moeten stappen. Ook was er nog een derde groep die hier geen mening over had. Hen kon het voetbal gestolen en zeiden dat er belangrijkere dingen op de wereld zijn. ‘’Van tevoren was dit natuurlijk wel voorspelbaar, maar toch is het goed om de inwoners om hun mening te vragen. Zij mogen namelijk ook gehoord worden’’, aldus de onderzoeker.

Klap voor de horeca

Uit datzelfde onderzoek werd ook duidelijk dat de horeca hier enorm van baalt. Tijdens dit soort evenementen stromen horecagelegenheden vol met supporters die de wedstrijd dan gezamenlijk bekijken en er bij een overwinning een groot feest van maken. De Nederlandse kroegen en terrassen zullen dus deze zomer niet zo volstromen als dat het normaal wel doet bij een groot voetbaltoernooi. Er zit dus niet anders op dan ons proberen te kwalificeren voor het WK 2018 en dat er betere tijden aankomen voor de horeca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.