De voordelen van Bootcamp

Met bootcamp ga je lekker in de natuur trainen op een afwisselend parcours en train je hierbij alle motorische vaardigheden. Hierbij train je namelijk naast je conditie ook je kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie.  Vooral in een kleine gezellige groep wordt ernaast gesport ook al snel gelachen en motiveer je elkaar alleen nog maar meer. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de voordelen van bootcamp in een omgeving. In dit geval in de mooie buitengebieden van Twente. Meer weten over bootcamp Hengelo, klik dan op de link.

Wat is bootcamp

Bootcamp is een trainingsmethode in teamverband onder begeleiding van een fitnessinstructeur. Lekker samen fanatiek sporten om zodoende je kracht, conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Veelal bestaan de trainingen uit hardlopen, intervaltrainingen en andere fitnessoefeningen. Tijdens dit soort trainingen kan er met regelmaat in tweetallen of kleine groepjes gwerkt, zodat je ook elkaar kunt helpen om bepaalde oefeningen zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren. Ook zijn er specifieke vormen van bootcamp waarbij de inhoud helemaal afgestemd is aan de doelgroep. Bijvoorbeeld zwangerschap bootcamp, kickboks bootcamp en hardloop bootcamp.

Voordelen Bootcamp

  • Meer conditie en uithoudingsvermogen;
  • Zeer gevarieerd sporten;
  • Fanatisme en gezelligheid door de groepsvorm;
  • Trainen voor grote evenementen als Obstacle Runs;

Pas op voor ongelukken

De buitenlucht en de daarbij horende seizoensinvloeden zijn een totale verandering in vergelijking met het regulier trainen in een sportschool. Een training bij 20 graden is namelijk totaal wat anders dan een training bij temperaturen rond het vriespunt. Daarom is het belangrijk, om ongelukken te voorkomen, dat iedereen beschikt over een goede uitrusting. Helaas blijft een ongeluk in een klein hoekje zitten. Vandaar dat ook belangrijk is dat de instructeur en/of een medesporter beschikt over een EHBO-cursus. Zo kan er bij een ongeluk direct goed gehandeld worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.