Het Europees Kampioenschap voetbal 2016

Het EK staat weer voor de deur, en deze keer wordt er gespeeld in Frankrijk. Van de 53 landen die meedoen aan de kwalificatiewedstrijden, zullen er 24 landen mogen meedoen aan het EK. Uiteindelijk zullen de beste twee landen op 10 juli de finale spelen in Parijs.

Kanshebbers

De grootste favoriet voor de titel is Duitsland. Alle spelers die voor Duitsland meespeelden tijdens het WK van 2014 zijn nog relatief jong, en kunnen dus nog prima spelen tijdens het EK van 2016. Ook is Duitsland op rap tempo talenten aan het klaarstomen voor professioneel voetbal. Een land om goed in de gaten te houden dus! Veel bookmakers voorspellen dat bij het wedden op het EK voetbal van 2016 Duitsland veelvuldig zal worden gekozen als mogelijke winnaar van het toernooi.

Volgens veel experts is België ook een grote kanshebber. Zo is de manager van Arsenal, Arsène Wenger, zeer te spreken over het talentvolle team van de Rode Duivels. “Ze hebben nog veel ervaring nodig, maar als ze die eenmaal hebben opgedaan hebben ze alle kwaliteiten in huis om als winnaar uit de bus te komen”, aldus de manager.

Nederland

Na opnieuw nederlagen tegen Turkije en IJsland, is het EK voor Nederland behoorlijk uit het zicht geraakt. Volgens bondscoach Blind zit de fout bij de individuen, maar daar is niet iedereen het mee eens. Volgens analisten zit het probleem echter totaal ergens anders. Analisten stellen dat Oranje niet compact genoeg is, en ze twijfelen sterk aan het vleugelspel. Door het gebrek aan deze kwaliteiten weet het Nederlands elftal niet te scoren, iets wat in de wedstrijden tegen Turkije en IJsland pijnlijk duidelijk werd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.