Afvallen met eiwitshakes

Niet alleen als je extreem aan het sporten bent vormen eiwitshakes een goede uitkomst. Ook als je wilt afvallen op een snelle manier dan kan dit prima met eiwitshakes. Waarom met shakes afvallen een goed idee kan zijn lees je in dit artikel. Ook lees je welke valkuilen er zijn. Door je bewust te zijn van de valkuilen ben je beter in staat hierop te anticiperen en kun je teleurstellingen voorkomen.

Waarom met shakes afvallen?

Afvallen met shakes is tegenwoordig zeer populair. Als dingen populair zijn dan betekent dit dat mensen het leuk of goede resulaten mee boeken. Dit geldt ook voor afvallen met eiwitshakes. Het is goedkoop en super efficiënt. Je drinkt al een shake voor gemiddeld € 1,50 en als je dit vergelijkt met de kosten van een maaltijd dan is dat zeker niet duur. Met een eiwitshake vervang je één of meerdere maaltijden per dag door een eiwitshake. Op deze wijze ontstaat er al snel een calorisch tekort op een dag. Vandaar dat je lichaam (vet)reserves gaat aanspreken om toch de benodigde energie naar boven te halen. Energie die het onvoldoende uit voeding binnen krijgt. Het gevolg is dat je vet gaat verbranden en gaat afvallen. Doordat de eiwitshakes (de naam zegt het al) vol zitten met eiwitten heb je geruime tijd na het drinken van een shake nog steeds geen honger. Wat veel mensen als nadeel ervaren aan dieten (het constante hongergevoel) speelt dus niet bij de eiwitshakes. Verder kun je bijvoorbeeld het avond eten nog gewoon doen op de manier de je gewend was. Lekker samen met het gezin een warme maaltijd nuttigen.

Afvallen met shakes – de valkuilen

Afvallen met shakes kent ook nadelen. Het grootste nadeel is dat je in feite door de shakes niet leert om anders (lees: gezonder) te gaan eten. Stop je met de shakes en ga je weer verder met de oude eetgewoonten van voor de afslankpoging dan vliegen de kilo’s er vaak al snel weer aan. Het gevolg is dikke teleurstelling en misschien nog wel een zwaarder gewicht dan voor de tijd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een dieet te kiezen die jou tegelijkertijd helpt om gezonder te gaan eten. Doe je dit niet dan is jou afslankpoging gedoemd te mislukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.