Bekende diëten op een rijtje

Op het internet zijn er oneindig veel verschillende diëten te vinden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Natuurlijk beweert ook elk dieet dat dit het beste dieet is. Toch is het zo dat het ene dieet populairder is dan het andere. Daarom hebben we even een lijstje gemaakt van de populairste diëten.

Cambridge dieet

Dit dieet is ontstaan rond 1970 en is bedacht door Dr. Alan Howard. Hij werkte aan de universiteit van Cambridge aan het perfecte dieet. Het dieet richt zich op ketose, een staat van het lichaam waarin je voornamelijk vet verbrandt. Tijdens het Cambridge dieet eet je voornamelijk soep, shakes en repen. Het is duur en je eet heel erg weinig, persoonlijk vindt ik dit geen aanrader.

Het vastendieet

Michael Mosley, een journalist voor BBC is de man achter het vastendieet. In een documentaire volgt hij zelf het dieet waarbij je  2 van de 7 dagen gaat vasten. Op deze dagen eten mannen slechts 600 calorieën en vrouwen slechts 500. De andere dagen mag je eten wat je wilt. Tijdens de documentaire verliest Michael 9 kilo in 2 maanden.

Het 17-dagendieet

Het 17-dagendieet is afkomstig van Dr. Mike Moreno, bekend van Dr. Phil. De naam is misschien wat verwarrend, want je bent met 17 dagen nog niet klaar. Het dieet bestaat uit 4 fasen van 17 dagen. Het dieet richt zich op het verminderen van koolhydraten en het aanleren van gezonde gewoontes. Ook wordt aanbevolen om te sporten.

Het paleo dieet

Bekend als het oermens dieet, het paleo dieet. Paleo staat voor paleolithisch, een prehistorisch tijdperk. Het dieet richt zich op het eetpatroon van onze voorouders en bestaat uit voeding van vroeger. Meer natuurlijke voeding en minder bewerkt dus.

Het South Beach dieet

Ook dit dieet bestaat uit fasen en is bedacht door een Amerikaanse cardioloog, genaamd Arthur Agatston. De eerste fase is ontwennen, hier moet je afkicken van het slechte eten. De tweede fase is geleidelijk afvallen, hierbij wordt weer goede voeding toegevoegd. De laatste fase is gewichtsbehoud.

Weight Watchers

Tot slot één die bijna iedereen wel kent. Weight Watchers is een heel oud bedrijf, wat in 1974 naar Nederland kwam. Je kan het dieet van Weight Watchers volgen door bijeenkomsten of online programma’s te volgen. Verder ligt de focus vooral bij het beperken van calorie-inname.

Leave a Reply

Your email address will not be published.